Zwart in Limburg - Een sofagesprek over hoe we hier beland zijn

Datum: 12/03/21

Uur: 18:00

Plaats: Online

Beschrijving :

Organisatie/Artiest: Modemuseum Hasselt

Wat is jouw verhaal? Hoe ben je hier beland? Van waar kom je? Verhalen en belevingen van zwarte Limburgers.

3 boeiende gastsprekers staan Stella Nyanchama & Rachel Hansoul te woord in dit sofagesprek wat vanuit het Modemuseum wordt uitgezonden.

De sprekers zijn:

1. Aurélie Mpiutu De eerste spreekster die we graag verwelkomen is Aurélie Mpiutu. Zij is verpleegkundige die in België geboren werd. Zij leefde in een gastgezin in Limburg en vertrok in 1971 naar Congo vertrokken met haar ouders. In 1978 keerde ze terug in Limburg en verbleef sindsdien voor altijd hier wonen. Inmiddels is ze gehuwd en heeft ze twee zonen. Benieuwd naar Aurélie’s verhaal? Volg dan zeker ons sofagesprek aanstaande vrijdag. Live vanuit het Modemuseum in Hasselt!

2. Sonia Moro Onze tweede spreekster is Sonia Moro. Zij is geboren in Kameroen en op haar 11de naar Maasmechelen verhuisd. Ze heeft in Brussel en in Dilbeek gewoond en verblijft nu met haar gezinnetje in hartje Hasselt. Op professioneel vlak is ze ook actief geweest in en buiten Limburg. Sonia vertelt ons graag nog meer over haar beleving als zwarte Limburg. Tune in on Friday!

3. Nyanchama Okemwa Onze derde spreekster is een bekend BHM gezicht. Zij is namelijk zelf één van de sturende krachten achter het Limburgs BHM team. Nyanchama is een expert in dekolonisatie, een pan-Afrikanist en een verdediger van de mensenrechten. Zij is al dertig jaar een activiste die zich actief inzet in de strijd tegen racisme en discriminatie. Ze heeft master in onderwijs en in sociale & culturele antropologie. Momenteel werkt zij als consultant en coach bij de non-profitorganisatie Hand in Hand tegen Racisme. Wil je graag horen wat Nyanchama ons allemaal te vertellen heeft? Volg ons gesprek dan zeker mee op vrijdagavond!

4. Rachel Hansoul Last but not least, de vierde deelneemster in ons sofagesprek: Rachel Hansoul. Zij is de tweede bezieler binnen BHM team Limburg en de ontwerpster van de visuele identiteit van BHM. Als creatieveling uit zij actief haar anti-racistische boodschappen door middel van haar beeldende kunst. Als rasechte Limburgse zal zij het gesprek tussen de andere dames modereren en haar ervaringen in Limburg ook graag met jullie delen. Tot straks?

Volg deze livestream via deze link Meeting ID: 987 0428 8599 Passcode: 500127