de impact van racisme op gezondheid

Datum: 09/03/20

Uur: 20:00

Plaats: Antwerpen

Beschrijving : Ondanks de groeiende interesse om te begrijpen hoe sociale factoren slechte gezondheidsresultaten veroorzaken, blijven veel academici, beleidsmakers, wetenschappers, journalisten en anderen terughoudend om racisme te identificeren als een hoofdoorzaak van raciale gezondheidsongelijkheid.

Organisatie/Artiest: DE ROMA, BHM

Attend this event on Facebook Get ticket deimpactvanracisme

Tijdens deze avond, die kadert binnen Black History Month, reflecteren we over de impact van structureel racisme op volksgezondheid. Het doel van deze avond is mensen te sensibiliseren over deze problematieken en het belang benadrukken van een focus op structureel racisme voor het bevorderen van gezondheidsgelijkheid.

De avond wordt ingeleid door een reportage waarin zwarte mensen in Antwerpen getuigen over hoe hun ervaring met institutioneel racisme, cultureel racisme of interpersoonlijke raciale discriminatie een impact heeft gehad op hun welzijn en gezondheid. Vervolgens komen experten aan het woord die het publiek meer informeren over de relatie tussen racisme en gezondheid en met het publiek in gesprek gaan. We sluiten af met een artistieke performance.