Black Assembly

Date: 18- 10/04/22

Time: 10:00

Location: Gent

Description : Na het succesvolle event Archiving While Black in 2021 is Black History Month terug in Kunsthal Gent met de community-curated tentoonstelling Black Assembly.

Organization/Artist: Kunsthal

Location: Lange Steenstraat 14

Partners: Kunsthal

Opening: 18th march 2022 - 20:00-22:00

Date: 18/03-20/03, 25/03-27/03, 01/04-03/04 & 8/04-10/04

REFUGE

Na het succesvolle event Archiving While Black in 2021 is Black History Month terug in Kunsthal Gent met de community-curated tentoonstelling Black Assembly.

Met de programmalijn Refuge geeft Kunsthal Gent drie maal per jaar het Oud Huis (de tweede tentoonstellingsruimte) uit handen aan opkomende organisaties uit het brede Gentse beeldende kunstenveld, met een carte blanche en een budget om ambitieuze plannen mogelijk te maken.

Black Assembly

In 2022 ligt de focus van Black History Month op 'The power of assembly'. Het documenteren van de verschillende manieren waarop zwarte mensen in België door de jaren heen zijn samengekomen en in overleg hebben gehandeld om het bewustzijn te vergroten, in twijfel te trekken en nieuwe manieren van denken en handelen te verkennen, creëren, en verzorgen. Samenkomen voor vriendschap, aanbidding, spel, sport, leren, handel, protest, regeren, rouw, genezing of viering is van fundamenteel belang.

In samenwerking met Kunsthal Gent nodigt Black History Month Gent je uit voor een tentoonstelling van drie weken over de kracht van 'assembly', samengesteld in samenwerking met jou, onze gemeenschappen, via foto's die jullie ons hebben gestuurd uit jullie collecties. Momenten zoals verjaardagen, familiebijeenkomsten, feesten, momenten van vreugde maar ook momenten van verdriet en bezinning.

Voor dit evenement wilden we het thema eren door in contact te komen met onze gemeenschappen en hen aan te stellen als curatoren. We hopen een plek te creëren waar we na bijna twee jaar van beperkingen en social distancing weer samen kunnen komen. Tijdens deze tentoonstelling kun je 'assembly' ervaren door de ogen van onze gemeenschappen terwijl je er iets aan toevoegt door ons je eigen reflecties, herinneringen en ideeën achter te laten. Kom gemeenschap creëren met ons en deel uw eigen ervaringen via verhalen, foto's en/of aandenkens."